Appleweetjes

Apple laptop vliegt spontaan in brand

Brandexperts zien het steeds vaker gebeuren en hebben er al diverse keren voor gewaarschuwd. Batterijen zijn brandgevaarlijk.

Het gaat vooral om lithium-ion batterijen die onder meer gebruikt worden in telefoons, laptops, tablets,… Deze batterijen kunnen oververhit raken en in brand vliegen. Vaak gebeurt dit tijdens het opladen. Apple heeft enkele batterij experts in huis om hun batterijen hiertegen zo goed mogelijk te beschermen maar het kan soms wel eens fout lopen.

Dat overkwam de Amerikaanse DJ, White Panda. Hij zat met zijn laptop op zijn schoot die aan de oplader was. Plots begon er uit de laptop langs beide kanten rook uit te komen. Hij legde deze snel op de grond waarna een stevige knal luidde. Niet veel later kwam er nog meer rook uit het toestel en begon deze zelfs vuur te vatten. Door de rook gingen de rookmelders in zijn huis af. Gelukkig viel er niemand gewond en is er enkel wat schade aan de vloer.

Na het voorval bracht White Panda zijn MacBook Pro naar de plaatselijke Apple Store. Daar begrepen ze meteen de ernst van de situatie maar het toestel moest eerst gedurende 24 uur in een brandvrije kluis geplaatst worden. Ze zouden hem nadien bellen met meer informatie over hoe ze verder zouden handelen.

Maar het telefoontje bleef maar uit. Hij belde dan maar zelf terug naar de Apple Store. Daar kreeg hij te horen dat zijn probleem van hogerhand wordt bekeken en dat hij binnen vijf dagen meer informatie gaat krijgen. Daar is hij echter niet mee opgezet. Vijf dagen zonder computer is veel te lang. Voor zijn inkomen produceert hij muziek met zijn computer.

Gelukkig gebeurt het niet zo vaak dat batterijen vuur vatten. Maar het is toch raadzaam om voorzichtig te zijn. Gebruik steeds originele laadkabels en opladers en tracht om ‘s nachts helemaal niets op te laden. Maak gebruik van rookmelders. Deze vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand.Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer