Appleweetjes

Apple verhoogt downloadlimiet voor apps

Apple verhoogt de downloadlimiet van apps via het mobiele netwerk van 150 MB naar 200 MB. Door de jaren heen heeft Apple deze limiet telkens langzaam verhoogd.

Oorspronkelijk was de downloadlimiet bij de opening van de App Store in 2008 maar 10 MB. Twee jaar later verhoogde Apple deze naar 20 MB. Door de komst van Retina schermen op de iPhone en iPad waren apps snel toegenomen in grootte. Apple reageerde hierop door in 2010 de downloadlimiet te verhogen naar 50 MB. Maar het was pas bij de introductie van iOS 7 in 2013 dat de limiet een grote sprong vooruit maakte. Toen werd het mogelijk om apps van 100 MB via het mobiele netwerk te downloaden. Later in september van 2017 werd de limiet nogmaals verhoogt naar 150 MB. Vandaag de dag staat de limiet op 200 MB.

Download limiet nu op 200 MB

Met deze limiet zorgt Apple ervoor dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over hun datalimiet. De limiet is de dag van vandaag een onnodige restrictie voor mensen die zich geen zorgen hoeven te maken om hun datalimiet. Echter in België zijn er nog steeds harde datalimieten. Ook al adverteren sommige operatoren met onbeperkte data daar is nog steeds een kleine kanttekening bij te plaatsen. Onbeperkte data blijkt namelijk niet zo onbeperkt te zijn dan dat ze beloven. In Nederland is onbeperkte mobiele data al een tijdje terug van weggeweest.

Gelukkig doet Apple zijn best om de grootte van een app download te beperken. Sinds iOS 6 worden er diverse update pakketjes gemaakt. Bij een update van een app wordt er dus enkel de nodige wijzigingen gedownload en niet de volledige app. Dat spaart gigantisch veel data.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer