Appleweetjes

Het einde van iTunes is nabij

Het ziet er meer en meer naar uit dat Apple volledig gaat stoppen met iTunes. Eerdere geruchten maakten nog de melding het programma bleef voortbestaan naast de losse Muziek app. Maar volgens Mark Gurman van Bloomberg is Apple klaar om het einde van iTunes aan te kondigen.

iTunes werd door Steve Jobs geïntroduceerd tijdens de Macworld op 9 januari 2001. Het programma werd door de jaren heen enorm succesvol mede dankzij de iPod.

iTunes

Maar de laatste jaren heeft iTunes aan populariteit ingeboet. Het programma bevat teveel functionaliteit en is hierdoor onoverzichtelijk geworden. Apple beseft dat diverse nieuwe diensten sommige functies in iTunes overbodig maakt.

Daarom zal iTunes in macOS 10.15 vervangen gaan worden door losse applicaties. Zo zullen er apps zijn voor muziek, tv en podcasts. De boeken applicatie is momenteel al een bestaande losstaande app. Eerder deze week hadden we een screenshot van hoe de nieuwe muziek applicatie er onder macOS 10.15 zal uitzien.

Apple zal macOS 10.15 op maandag 3 juni om 19:00 uur demonstreren tijdens de WWDC 2019. Appleweetjes zal die dag uiteraard verslag uitbrengen van al het belangrijke nieuws. 

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer