Appleweetjes

Apple begonnen met opschonen van iTunes op sociale media

Apple windt er geen doekjes meer rond. De merknaam iTunes zal na meer dan 18 jaar volledig verdwijnen en dat betekent dan ook meteen het einde van de iTunes applicatie.

Apple is volop bezig om de verwijzingen naar iTunes te verwijderen. De Facebook pagina van iTunes is volledig leeggemaakt. Er zijn geen foto’s, video’s of berichten nog terug te vinden. Het lijkt erop dat Apple deze inhoud heeft gemigreerd naar zijn Apple TV pagina op Facebook. Zelfs de bijna 30 miljoen vind ik leuks en de oorspronkelijke creatiedatum van iTunes zijn overgenomen.

Niet enkel op Facebook is Apple actief geweest. Ook op het Instagram profiel van iTunes zijn alle foto’s en video’s verwijderd. Er is nog enkel een verwijzing naar Apple TV+ terug te vinden. Voorlopig zijn er nog geen veranderingen op het Twitter account te merken. Maar dat zou maar een kwestie van tijd zijn.

Zelfs internet-koppelingen met de naam iTunes zullen veranderen. Voor sommigen liedjes is de verwijzing van itunes.apple.com nu al verandert naar music.apple.com. Voor de andere content dat beheert werd door iTunes gaat Apple categoriespecifieke links gebruiken zoals: apps.apple.com, podcasts.apple.com, tv.apple.com, movies.apple.com en books.apple.com.

iTunes was jaren geleden de applicatie om mee aan de slag te gaan. Je kon eenvoudig je muziek & video’s beheren door deze app. Nadien kwam er steeds meer functionaliteit bij zoals het beheren van de iPhone, de App Store, ringtones,…

De laatste tijd is er wel wat kritiek op iTunes. De applicatie bevat teveel functionaliteit en is hierdoor onoverzichtelijk geworden. Apple beseft dan ook dat diverse nieuwe diensten sommige functies in iTunes overbodig maakt. Daarom zal iTunes in macOS 10.15 vervangen gaan worden door losse applicaties. Zo zullen er apps zijn voor muziek, tv en podcasts. 

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer