Appleweetjes

Apple onthult tvOS 13: dit zijn de grootste vernieuwingen

Apple heeft op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) een voorsmaakje gegeven van tvOS 13. Het nieuwe besturingssysteem voor de Apple TV komt pas in de herfst uit, maar wij zetten alvast de hoogtepunten even voor je op een rij.

De Apple TV krijgt de mogelijkheid voor meerdere accounts. Zo kan je gemakkelijk switchen tussen personen in je gezin. Iedereen krijgt zijn eigen beginscherm met de eigen apps en toegang tot de eigen muziekcollectie. De muziek app is nu zelfs in staat om de songteksten synchroon met het geluid te laten lopen.

Maar ook het beginscherm is onder handen genomen. Zo is er meer ruimte zodat video’s al een preview kunnen tonen vooraleer de app geopend wordt.

Met de komst van Apple Arcade komen er meer games beschikbaar voor de Apple TV. Daarom wordt de ondersteuning voor gameconsoles verder verbeterd. De Xbox One S Controller en PlayStation Dualshock Controller kunnen gewoon gekoppeld worden met de Apple TV.

Zoals gewoonlijk heeft de nieuwe versie van tvOS nieuwe screensaver gekregen. Dit jaar is het thema onderwater zodat je heerlijk kan genieten van prachtig enkele onderwater screensavers.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer