Appleweetjes

Apple onthult watchOS 6: dit zijn de grootste vernieuwingen

Apple heeft op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) een voorsmaakje gegeven van watchOS 6. Het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch komt pas in de herfst uit, maar wij zetten alvast de hoogtepunten even voor je op een rij.

Zoals verwacht zijn er nieuwe apps toegevoegd zoals een Calculator, Audioboeken en een Dictafoon app. Maar apps kunnen nu volledig zelfstandig werken zonder de iPhone. Er is zelfs een App Store hiervoor aanwezig. Je kan apps opzoeken en installeren gewoon vanaf de Apple Watch. Ontwikkelaars hoeven geen iPhone versie meer uit te brengen om een Apple Watch app te ontwikkelen.

watchOS 6 - rekenmachine

Het belangrijkste aan de Apple Watch blijft toch vooral de wijzerplaten en hier zijn diverse nieuwe wijzerplaten aanwezig. Er zijn er zelfs die om het uur een audiosignaal geven.

Maar er zijn nog andere functies. Zo houdt de Apple Watch nu je activiteiten trends bij. Zo kan je zien wat je bijvoorbeeld de laatste 90 dagen hebt gerealiseerd. Een nieuwe functie is dat de Apple Watch controleert of je niet te lang in een luidruchtige ruimte aanwezig bent. Wanneer dit het geval is verkrijg je hiervan een melding. Naast deze nieuwe functie is een menstruatie app in watchOS 6 en iOS 13 ook een nieuwkomer.

watchOS 6 - geluid

watchOS 6 zal beschikbaar zijn in de herfst voor de volgende Apple Watches: Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 3 en Apple Watch Series 4.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer