Appleweetjes

Apple toont de nieuwe Mac Pro

Apple heeft op de WWDC een modulaire Mac Pro getoond. De Mac Pro is een tower model computer. Als optie kan je onderaan de machine wieltjes monteren. Dankzij de handgrepen bovenaan is het toestel hiermee uiterst mobiel. Het gerucht dat Apple deze machine wou demonstreren tijdens de WWDC blijkt dus toch te kloppen.

De machine is voorzien van een compleet nieuwe Intel Xeon processor. Het topmodel zal voorzien zijn van maar liefst 28 cores. Het vermogen hiervan is maximaal 300 watt. Dankzij een gigantisch koelelement is het vermogen steeds beschikbaar.

De nieuwe Mac Pro heeft vier Thunderbolt 3-poorten, twee USB-A-poorten en een 3,5 mm audio-aansluiting. PCI-uitbreiding is opnieuw beschikbaar bij de Mac Pro. Er zijn maar liefst acht interne PCIe-slots. Vier double-wide slots, drie single-wide slots en één extra half-length slot. Hierdoor is deze Mac een machine dat bijzonder goed uit te breiden is.

De Mac Pro zal beschikbaar zijn in de herfst. Prijzen beginnen vanaf 5999 dollar voor een 8 core versie met 32GB RAM geheugen en 256GB SSD opslagcapaciteit.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer