Appleweetjes

Maak apps met minder code dankzij SwiftUI framework

Apple heeft op de WWDC 2019 een nieuw SwiftUI Framework getoond. Hiermee is het mogelijk om gebruikersinterfaces te ontwikkelen met nog minder code te schrijven.

SwiftUI maakt gebruik van een visuele ontwerptool waarbij bijvoorbeeld een iPhone wordt afgebeeld. Je kan hierin diverse elementen in aanbrengen. Zo sleep je bijvoorbeeld een tekst label op een foto op de plek waar je deze wenst te zien op de iPhone. SwiftUI zal automatisch de nodige code hiervoor genereren. Je kan deze nog steeds aanpassen naar eigen wensen.

Met SwiftUI kunnen ontwikkelaars diverse gebruikersinterfaces ontwikkelen door zelf veel minder code te schrijven. Hierdoor kunnen ze veel tijd besparen. Alle functies zoals donkere modus, toegankelijkheid,… zijn aanwezig.

SwiftUI apps zijn universeel. De ontwikkelde gebruikersinterface is dus meteen gebruiksklaar voor zowel de iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, Apple Watch en Apple TV.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer