Appleweetjes

Apple tracht levensduur van batterij met iOS 13 te verlengen

Naast alle nieuwe functies in iOS 13 tracht Apple ook de levensduur van de batterij te verlengen. Dat doet de fabrikant door een slimme oplaadtechniek te gaan gebruiken.

Meestal laden we onze toestellen ‘s nachts op. Hierdoor blijft een volledig opgeladen toestel gedurende lange tijd nutteloos in de oplader zitten. Het apparaat blijft continue kleine stroomstootjes ontvangen. Jammer genoeg is dit helemaal niet zo gezond voor de batterij. De batterij staat hierdoor onder een zogenaamde stress en dit zal de levensduur ervan drastisch verminderen.

Momenteel laadt de iPhone snel op tot 80% afhankelijk van de temperatuur, het aantal laadcyclussen en nog enkele andere factoren. Maar met nieuwe techniek zal iOS 13 je dagelijkse laadroutine leren kennen. Hierdoor zal de iPhone de snelheid van het opladen aanpassen om de tijd van een volledig opgeladen iPhone drastisch te verminderen. Zoiets komt ten goede voor de levensduur van de batterij.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer