Appleweetjes

Apple’s locatie tag terug te vinden in code iOS 13

Apple werkt aan een Bluetooth tracker dat je aan je persoonlijke spullen kan bevestigen. Gebruikers kunnen meldingen ontvangen wanneer de tracker bijvoorbeeld te ver verwijdert is van de iPhone. De tracker moet hiervoor gekoppeld zijn aan een iCloud account.

Als de tracker in de verloren modus staat kan een vinder jouw contactgegevens uitlezen door zijn Apple apparaat bij de tracker te houden. Om verloren spullen terug te vinden gaat Apple gebruik maken van de enorme hoeveelheid actieve Apple apparaten om een soort van eigen netwerk te creëren. Zo kan je geregeld de locatie van de tracker raadplegen.

In iOS 13 zijn al de eerste aanwijzigingen gevonden van het bestaan van een dergelijke tracker. In bepaalde code dat wordt gebruikt om apparaten te koppelen die nabij aanwezig zijn wordt er gesproken over “Tag1,1”. Dat ontdekte ontwikkelaar Steve Moser. De tracker staat verder bekend onder de codenaam B389.

Maar wanneer er nog dieper wordt gezocht in de code van iOS 13 beta 1 dan vindt men een verwijzing naar hoe de tracker er uitziet. De tracker is een cirkelvormige tag dat eenvoudig op spullen bevestigd kan worden.

Apple Tag

Het kan goed zijn dat Apple deze tag samen met de nieuwe iPhones in september zal lanceren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer