Appleweetjes

iOS 13 kent geen downloadlimiet meer voor apps

Apple verhoogde afgelopen week nog de downloadlimiet van apps via het mobiele netwerk van 150 MB naar 200 MB. Door de jaren heen heeft Apple deze limiet telkens langzaam verhoogd.

Oorspronkelijk was de downloadlimiet bij de opening van de App Store in 2008 maar 10 MB. Twee jaar later verhoogde Apple deze naar 20 MB. Door de komst van Retina schermen op de iPhone en iPad waren apps snel toegenomen in grootte. Apple reageerde hierop door in 2010 de downloadlimiet te verhogen naar 50 MB. Maar het was pas bij de introductie van iOS 7 in 2013 dat de limiet een grote sprong vooruit maakte. Toen werd het mogelijk om apps van 100 MB via het mobiele netwerk te downloaden. Later in september van 2017 werd de limiet nogmaals verhoogt naar 150 MB. Vandaag de dag staat de limiet op 200 MB.

Met deze limiet zorgt Apple ervoor dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over hun datalimiet. De limiet is de dag van vandaag een onnodige restrictie voor mensen die zich geen zorgen hoeven te maken om hun datalimiet. En net voor die mensen komt er een oplossing. Er blijkt namelijk in iOS 13 en iPadOS 13 een nieuwe instelling te zijn namelijk App Downloads.

Daar kan je ingeven wat er moet gebeuren bij het downloaden van een app via het mobiele netwerk. Je kan hier aangeven dat er gevraagd moet worden of de app via het mobiele netwerk gedownload mag worden van zodra deze groter is dan 200 MB. Het is dus perfect mogelijk om apps groter dan 200 MB te downloaden via het mobiele netwerk. Gelukkig is er altijd toestemming nodig wanneer de iPhone aan het roamen is.

App Downloads iOS 13

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer