Appleweetjes

iPadOS 13 biedt muis ondersteuning als toegankelijkheidsfunctie

Er waren al geruchten dat iOS 13 ondersteuning voor een muis zou krijgen. Dat blijkt nu inderdaad het geval te zijn al werkt het een beetje anders dan je gewend bent. Er is helemaal geen aanwijzer in pijlvorm te bespeuren.

iPadOS 13 biedt muis ondersteuning voor elke compatible USB muis die is aangesloten op de Lightning of USB-C poort van de iPad. Zelfs de Apple Magic TrackPad is hiervoor geschikt. In het menu voor Toegankelijkheid kan je dan enkele instellingen zoals acties aan de knoppen toewijzen.

De aanwijzer lijkt eerder op een cirkelvormig aanraakpunt in plaats van de bekende pijlvorm. Het is duidelijk dat Apple dit als een toegankelijkheidsfunctie wenst te gebruiken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer