Appleweetjes

QuickType met voorspellende functie is in het Nederlands met iOS 13

We hebber er jaren op moeten wachten. Het QuickType toetsenbord met voorspellende functie bestaat al sinds iOS 8 maar niet in het Nederlands. Daar gaat met iOS 13 en iPadOS 13 verandering inkomen want binnenkort is er wel de nodige ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Wanneer je dus met iOS 13 of iPadOS 13 een tekst aan het typen bent dan zal er net boven het toetsenbord een reeks van voorspellende woorden staan. Apple tracht dus te raden wat je in feite van plan bent om te typen. Wanneer één van deze voorspellingen correct is dan kan je gewoon op het woord tikken. Je hoeft het woord dus niet meer volledig uit te typen. Hierdoor zal je veel sneller kunnen typen.

Het veegtoetsenbord of QuickPath zoals Apple het noemt is nieuw in iOS 13 en iPad 13. Hierdoor kan je gewoon over het toetsenbord vegen en hoef je niet meer telkens je vinger even van het scherm op te lichten. Maar die functie zal jammer genoeg niet in het Nederlands beschikbaar zijn. Er worden voorlopig nog maar enkele talen ondersteunt zoals Engels, Chinees, Portugees, Italiaans, Spaans, Frans en Duits.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer