Appleweetjes

“Sign in with Apple” is een grote stap vooruit voor privacy

We hebben het allemaal al eens meegemaakt. Je download een app en blijkbaar moet je je meteen registeren voor het gebruik ervan. Registratie is gelukkig eenvoudig. Je vult alle nodige gegevens in of je klikt op de “Facebook login” knop.

De vraag is echter waarom moet je al jouw persoonlijke informatie prijsgeven? Apple staat bekend als de voorvechter van de privacy en komt opnieuw met een oplossing. Deze keer met “Sign in with Apple”. In feite is het een nieuwe manier om in te loggen bij dergelijke apps door gebruik te maken van je Apple ID.

Sign in with Apple - instellingen

Gebruikers krijgen er dus een nieuwe optie bij om zich te registreren. Maar als gebruiker heb jij de controle over jouw gegevens. Je kan zelfs bepalen of je je email-adres wenst te delen of niet. In dat laatste geval zal Apple een willekeurig email-adres genereren voor die dienst en dat koppelen aan jouw account.

Sign in with Apple - email

Uiteraard kun je je afvragen waarom apps en websites deze nieuwe functies zullen implementeren? Ze krijgen immers minder Informatie van de gebruikers. Maar Apple gaat deze optie verplichten voor alle apps waarbij het nu al mogelijk is om in te loggen door gebruik van de Facebook of Google knop.

Sign in with Apple” zal zelfs mogelijk zijn om te implementeren op websites en zelfs Android applicaties.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer