Appleweetjes

iTunes blijft gewoon bestaan voor Windows gebruikers

Apple heeft laten weten dat de toekomst van iTunes vanaf nu bestaat uit drie apps: Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Het tijdperk van iTunes is dus definitief gedaan. Of toch niet?

Voor Windows gebruikers zal er momenteel niet veel veranderen. Het gebruik van iTunes op een Windows computer om Apple apparaten te beheren en iTunes aankopen te realiseren zal niet veranderen.

Momenteel is ook niet geweten of Apple plannen heeft om de losse applicaties van Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV naar Windows te brengen.

Voor Mac gebruikers zal er in het najaar wel het één en ander gaan veranderen. Van zodra macOS 10.15 Catalina wordt geïnstalleerd zal iTunes van het systeem verwijdert worden. Uiteraard is het mogelijk om je oude iTunes bibliotheek te importeren naar de Apple Music app. Mac gebruikers die nog steeds hun Apple apparaten willen synchroniseren kunnen dit blijven doen. Hun apparaat zal verschijnen in de zijbalk van de Finder waarbij ze diverse mogelijkheden hiervoor hebben.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer