Appleweetjes

Muziek apps kunnen met iOS 13 samenwerken met Siri

Muziekapplicaties zoals Spotify en SoundCloud kunnen met iOS 13 gaan samenwerken met Siri. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om aan Siri te vragen om een bepaald muzieknummer af te spelen via Spotify.

Om dit te realiseren heeft Apple zijn SiriKit framework geopend voor ontwikkelaars. De enigste voorwaarde is dat hun app tot één van de volgende categorieën hoort: muziek, podcasts, audioboeken of een radio-app. Ontwikkelaars kunnen dankzij het framework met weinig moeite hun applicatie laten samenwerken met Siri.

Spotify klaagde eerder al geregeld over het feit dat het voor hen onmogelijk is om Siri te integreren met hun applicatie. Dat is nu verleden tijd en Spotify zou als de wil er is met iOS 13 meteen Siri kunnen ondersteunen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer