Appleweetjes

Apple heeft plannen om zelfrijdende automaker drive.ai over te nemen

Apple blijkt grote interesse te hebben in de automaker drive.ai. Dat bedrijf maakt zelfrijdende shuttlebussen die sinds 2018 in de staat Texas rondtoeren voor personenvervoer.

Apple heeft vooral interesse in het geschikt personeel dat drive.ai hiervoor heeft. Die medewerkers zouden Apple goed kunnen helpen op het autogebied.

Sinds 2017 test Apple zijn autonome rijsoftware op de wegen van Cupertino. Apple medewerkers kunnen ook gebruik maken van een zelfrijdende shuttledienst om zich te verplaatsen naar de verschillende kantoorlocaties in Silicon Valley.

Drive.ai is nog maar sinds 2015 actief op de markt. Maar al vanaf 2018 lanceerde het bedrijf zijn eerste zelfrijdende shuttlebus. Financieel gaat het echter niet zo goed met het bedrijf. Sinds februari 2019 zoekt het bedrijf naar een overnamekandidaat. Voor Apple is het alleszins een unieke kans.


Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer