Appleweetjes

Apple Pro Display XDR staander nu al bespot in reclame

Op de WWDC 2019 heeft Apple naast de Mac Pro ook een bijbehorende monitor aangekondigd. De Pro Display XDR is een indrukwekkende LCD monitor met een bijbehorend prijskaartje.

De Apple Pro XDR is een 32 inch LCD scherm met een 6K resolutie. Het scherm biedt ondersteuning voor geavanceerde HDR. De maximale resolutie bedraagt maar liefst 6016 x 3384 pixel. Apple benadrukt dat de helderheid van dit scherm bijzonder hoog is, namelijk 1000 nits. De prijs voor de Apple Pro XDR zal 4999 bedragen.

Maar dat is exclusief de staander voor dit scherm. Apple vraagt hiervoor maar liefst 999 dollar extra voor. De staander is handig omdat je daardoor het scherm in de hoogte kan verstellen en roteren. Maar of dit alles 999 dollar waard is, is nog maar de vraag. Ook de Apple fans reageerde verbaasd van de prijs toen Apple deze aankondigde.

Ondertussen beginnen de concurrenten nu al de spot te drijven met deze hoge prijs.

Zo publiceerde het Taiwanese elektronicabedrijf MSI op Twitter een advertentie waarbij één van hun nieuwe 34 inch 5K monitor wordt vergeleken met de staander van Apple. Bij hun advertentie gebruiken ze zelfs de ‘Hello I’m a Mac‘ campagne.

Wat MSI er echter vergeet bij te vermelden is dat hun scherm voorlopig nog niet beschikbaar is. Deze wordt pas verwacht in 2020. Echter de prijs van hun monitor is daarentegen wel bijzonder aantrekkelijk. Maar de technische specificaties zijn absoluut niet te vergelijken met de Apple Pro Display XDR. Zo is het scherm niet een echt 5K paneel en wordt er gebruik gemaakt van USB-C in plaats van Thunderbolt 3. En zo ontbreken nog andere functies die de Pro Display XDR wel heeft. Daar komt nog eens bij dat de MSI Prestige een niet zo’n aantrekkelijk uiterlijk heeft.

Natuurlijk is de Pro-lijn niet zomaar weggelegd voor de doorsnee consument. Het zijn toestellen die echt bedoelt zijn voor de professionele markt. Maar ook voor die markt is een staander van 999 dollar veel geld.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer