Appleweetjes

Peddelsurfster in nood gered dankzij haar Apple Watch

Een vrouw zou haar namiddag op het strand van Nahant nabij Boston niet snel vergeten. Ze ging peddelsurfen maar had al snel hulp nodig.

De wind bracht haar steeds verder weg van het strand. Helemaal uitgeput en niet meer in staat om het strand zelfstandig te bereiken besloot de vrouw om met haar Apple Watch de hulpdiensten te bellen. Haar oproep kwam terecht bij de lokale brandweer. Dankzij de Apple Watch verkreeg de noodcentrale meteen haar GPS coördinaten zodat ze hulp konden sturen.

The Boston Globe verkreeg de opname van het telefoongesprek naar de noodcentrale. De vrouw vertelt de operator nog dat ze zich schaamt voor deze oproep maar geen andere uitweg zag.

Politie en brandweerlieden reageerden meteen op de oproep. Aangekomen op het strand merkte ze dat door de windstoten van rond de 60 km/h de vrouw onmogelijk op eigen krachten terug op het land zou geraken. Dankzij de lokale boot van de havenmeester konden ze de vrouw veilig en wel op het strand brengen.

Sinds de Apple Watch Series 3 is de Apple Watch verkrijgbaar met een mobiele netwerkverbinding zodat je telefoongesprekken met het toestel kan verrichten. In de Keynote van september 2017 demonstreerde Apple ironisch genoeg deze mogelijkheid met een vrouw die aan het peddelsurfen was.

In België en Nederland zou een dergelijke oproep met de Apple Watch nog niet mogelijk zijn. De telefoon operatoren ondersteunen jammer genoeg nog steeds geen eSIM. De eSim is een ingebouwde simkaart in de Apple Watch. Door het gebrek aan ondersteuning hiervan verkoopt Apple ook geen Apple Watch met mobiel netwerk mogelijkheid in onze regio.

Waarschijnlijk zijn sommige operatoren bang dat door het gebruiksgemak van een eSIM klanten veel sneller van provider zullen veranderen. Aangezien er geen fysieke SIM kaart meer nodig is kan je alles vanaf het toestel regelen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer