Appleweetjes

Apple in gesprek met Intel voor overname modemdivisie

Volgens The Information is Apple in gesprek om een deel van Intel’s modemdivisie over te nemen. Eerder waren er al dergelijke geruchten dat Apple plannen had om deze modemdivisie over te nemen. Maar volgens nieuwe informatie zijn de gesprekken nog steeds lopende.

Apple is vooral geïnteresseerd in de Duitse afdeling van Intel. Deze afdeling is gespecialiseerd in het ontwerp van modems. De basis van dat team bestaat vooral uit ingenieurs van het bedrijf Infineon. Intel nam dat bedrijf in 2011 over voor de prijs van 1,4 miljard dollar.

Met een dergelijke overname zou Apple een grote stap vooruit kunnen nemen in de ontwikkeling van hun eigen modemchips. De expertise van Intel hierin kan Apple goed gebruiken.

Er zijn al tal van Intel managers aangenomen door Apple. Enkele maanden is ook Stefan Wolff begonnen bij Apple. Hij leidde voordien het modem-team van Intel. Ook Umashankar Thyagarajan besliste om bij Apple te werken. Hij werkte bijna 7 jaar bij Intel en had een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Intel’s 5G modem.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer