Appleweetjes

Apple laat het iTunes-merk nog meer verdwijnen

Apple heeft laten weten dat de toekomst van iTunes vanaf nu bestaat uit drie apps: Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Het tijdperk van iTunes is dus definitief gedaan en Apple is al bezig geweest met het opschonen van iTunes op de sociale media.

Zo heeft Apple de Facebook pagina van iTunes volledig leeggemaakt. Er zijn geen foto’s, video’s of berichten nog terug te vinden. De pagina is volledig gemigreerd naar de Apple TV pagina op Facebook. Zelfs de bijna 30 miljoen vind ik leuks en de oorspronkelijke creatiedatum van iTunes zijn overgenomen. Niet enkel op Facebook is Apple actief geweest. Ook op het Instagram profiel van iTunes zijn alle foto’s en video’s verwijderd. Er is nog enkel een verwijzing naar Apple TV+ terug te vinden

Eerder wijzigde Apple al de URL structuur van hun Podcasts naar podcasts.apple.com in plaats van itunes.apple.com. Maar nu is het ook de beurt aan de URL structuur van iOS of Mac apps. Deze verwijst nu naar apps.apple.com in plaats van itunes.apple.com.

Er wordt verwacht dat Apple voor de andere content dat beheert werd door iTunes er categoriespecifieke links worden gebruikt zoals: movies.apple.com en books.apple.com. Voorlopig is die transitie nog niet gerealiseerd.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer