Appleweetjes

Proximus kondigt nieuwe 4K Android TV-decoder aan

Volgens Proximus verandert het kijkgedrag van hun klanten ongelooflijk snel. Minder dan de helft van de Vlamingen kijkt nog live televisie. Om deze veranderde televisiewereld tegemoet te komen lanceert Proximus een gloednieuwe TV-decoder met een vernieuwd TV-aanbod.

TV-decoder met Android P

De nieuwe TV-decoder zal na de zomer beschikbaar zijn en zal draaien onder Android P. De decoder zal net zoals de TV box van Telenet ondersteuning hebben voor content in 4K HDR. Ook de opnames zullen bewaard worden in de cloud. Proximus zal tot 400 uur aan opnames bewaren. De decoder is uiteraard net zoals de TV Box van Telenet voorzien van stembediening.

Leuk weetje is dat Proximus belooft dat hun decoder het laagste stroomverbruik op de markt heeft.

Android apps

Aangezien de decoder voorzien is van Android P kunnen er Android applicaties op geïnstalleerd worden. Elke goedgekeurde Android TV app kan in principe gebruikt worden op deze decoder. Volgens Proximus is het een Europese primeur dat een TV-decoder op Android P draait.

Klanten kunnen zelfs games spelen via de cloud met deze box. Daarvoor werkt Proximus samen met de game-streamingdienst Shadow. Een extra abonnement hiervoor is wel nodig en dat kost 29,95 euro per maand exclusief de spelletjes. Niet bepaald goedkoop dus.

Nieuwe look voor het TV-aanbod

Proximus heeft daarnaast zijn TV-aanbod en de app vernieuwd. Beide krijgen een nieuwe naam: Proximus Pickx. Hiermee wilt Proximus zijn klanten beter wegwijs maken in het aanbod.

Bij het nieuwe TV-platform staan ook nieuwsberichten en worden er suggesties op basis van je kijkgedrag voorgesteld. Proximus heeft duidelijk naar Netflix gekeken aangezien de interface hier heel sterk op lijkt.

Daarnaast zullen er betere en gerichte advertenties kunnen verschijnen. Proximus is hiervoor in gesprek met alle mediahuizen. Deze zullen aan de hand van diverse kijkgegevens in staat zijn om op maat gemaakte advertenties aan de kijker te kunnen voorschotelen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer