Appleweetjes

Diabetespatiënten kunnen binnenkort hun glucose beter opvolgen met de Apple Watch

Voor diabetespatiënten bestaan er oplossingen om continu het suikergehalte in het bloed te meten. Dit wordt gerealiseerd door middel van een sensor die men op de huid kleeft. Bij die sensor hoort een Bluetooth transmitter dat de resultaten kan doorgeven aan een apparaat. Je verkrijgt een melding bij een te hoge of te lage glucosespiegel.

Het Amerikaans bedrijf Dexcom is wereldwijd één van de meest toonaangevende leveranciers van systemen voor Continu Glucose Monitoring (CGM). Hun sensors werken al met de iPhone en de Apple Watch. Maar onlangs heeft de CEO van Dexcom Kevin Sayer in een interview laten weten dat ze samenwerken met Apple voor een betere opvolging van het suikergehalte met behulp van de Apple Watch.

Dexcom zal de komende maanden nog enkele verbeteringen aan hun G6 systeem doorvoeren. Eén van deze verbeteringen zal een directe verbinding met de Apple Watch zijn. Hoewel het nu al mogelijk is om de resultaten te bekijken met de Apple Watch zal er waarschijnlijk binnenkort een native Apple Watch versie voor de Dexcom G6 verschijnen. Hierdoor kan de sensor rechtstreeks communiceren met de Apple Watch en zal het mogelijk meer functies bevatten.

Hoe goed de samenwerking tussen Apple en Dexcom is valt nog af te wachten. Tim Cook vertelde eerder al in een interview dat Apple’s grootste bijdrage aan de mensheid iets met gezondheid te maken zal hebben. Ondertussen blijft Apple maar investeren in het verder uitbreiden van hun gezondheidsafdeling.

Diabetes is een aandoening waarbij er een te hoog suikergehalte aanwezig is in het bloed. Er wordt ook wel gesproken van suikerziekte. De oorzaak van het teveel aan suiker komt doordat er onvoldoende insuline in het lichaam wordt aangemaakt ofwel werkt de geproduceerde insuline onvoldoende. Daardoor nemen de cellen onvoldoende suiker op en stapelt deze op in het bloed. In België hebben er tussen de 600.000 en 700.000 mensen diabetes. Maar dat aantal stijgt ieder jaar.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer