Appleweetjes

Gebruik nu al de Google Assistent op je Sonos speakers

Sonos ondersteunt sinds vorige maand de Google Assistent in Amerika. Oorspronkelijk had de fabrikant dit voorzien voor 2018. Maar er bleek veel meer werk noodzakelijk te zijn voor een goede integratie. Sonos moest noodgedwongen de lancering uitstellen.

Volgende maand zullen andere landen volgen. Duitsland, Frankrijk, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland krijgen ook ondersteuning voor de Google Assistent. Maar wij vertellen je nu al hoe je de spraakassistent werkend kan krijgen op je Sonos speakers in het Nederlands. Ben je dus in het bezit van een Sonos One of Sonos Beam dan kan je meteen hiermee aan de slag.

Eerst en vooral als je de Google Assistent al werkend hebt op je iPhone of iPad moet je deze verwijderen. Momenteel werkt de koppeling tussen Sonos en de Nederlandstalige Google Assistent bij de installatie nog niet correct en dit kan je wat problemen opleveren. Dus heb je de app al geïnstalleerd, verwijder ze gewoon. Nadien stellen we alles opnieuw in zoals daarvoor.

Daarna ga je naar je Sonos profiel en wijzig je het land van je adresgegevens naar de ‘United States‘. Na de installatie van de spraakassistent kan je het land terug correct ingeven.

Nu kunnen we de spraakassistent gaan toevoegen op de Sonos speakers. Open hiervoor de Sonos app op je iPhone of iPad. Klik rechts onderaan op de ‘…Meer‘ knop. Vervolgens kies je voor ‘Spraakservices‘ en kies je voor de ‘Google Assistant‘. Volg daarna gewoon de configuratie.

Wanneer je nu op de knop ‘Ga naar de Google Assistant-app‘ tikt. Zal de App Store verschijnen met de Google Assistent app. Je kan deze hier downloaden en daarna openen. Vervolgens zal je de Google Assistent (opnieuw) moeten instellen. Dat kan door gewoon je Google account hiermee te koppelen of er één aan te maken.

Bij de configuratie van de Google Assistent zal er gevraagd worden of deze gekoppeld moet worden met je Sonos apparaat. Uiteraard willen we dat.

Om de spraakassistent toegang te geven tot je Sonos speakers moet je wel even inloggen met je Sonos account en vervolgens toestaan dat het apparaat gebruikt mag worden door de Google Assistent.

We naderen de laatste stappen. De Google Assistent zal je nu vragen welke taal je wenst te gebruiken. Voorlopig is er nog geen Vlaamse stem en moet je deze instellen op ‘Nederlands (Nederland)‘. Als laatste stap wordt er gevraagd om eventueel je adres op te geven. Deze kan gebruikt worden voor weersvoorspellingen en verkeersinformatie. Nu is de Google Assistent volledig werkend op je Sonos installatie. Van zodra je ‘Hey Google‘ roept zal deze reageren.

Vergeet nadien niet om in je Sonos profiel het land opnieuw correct in te stellen. De Google Assistent zal gewoon blijven werken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer