Appleweetjes

Televisiezenders niet blij met Proximus Picks

Niet iedereen is blij met het nieuwe TV-platform dat Proximus deze week voorstelde. Met Proximus Pickx wilt Proximus zijn klanten beter wegwijs maken in het televisieaanbod. Maar hoe dit gerealiseerd wordt kan niet iedereen smaken.

TV-zenders zijn niet blij

Met de nieuwe interface zal het mogelijk zijn om per genre te zoeken wat er wordt uitgezonden. Je hoeft in feite niet meer zender per zender te controleren van wat er te kijken valt. In theorie kan je op die manier je eigen TV-zender samenstellen. Maar TV-zenders zoals VRT, RTBF, RTL en DPG Media (VTM) zijn helemaal niet te spreken. In een brief aan de topvrouw van Proximus, Dominique Leroy geven ze aan dat ze nooit hun akkoord hebben gegeven voor deze wijziging bij Pickx.

Er is wel begrip

De vernieuwingen die Proximus doorvoert kan wel op begrip rekenen maar het is vooral de manier waarop. Het initiatief van Proximus is, gezien het gebrek aan akkoord, een echte bedreiging voor het lokale audiovisuele ecosysteem. De omroepen hopen dat ze nog snel tot een akkoord met Proximus kunnen komen. Komt die er niet dan zullen ze naar de rechtbank stappen.

Verandering is nodig

Ons TV-kijkgedrag is de laatste jaren enorm veranderd. TV kijken betekende vroeger dat je een programma bekeek dat op een door de zender uitgekozen tijdstip werd uitgezonden. Maar dat is nu veranderd. De behoefte aan gerichter televisie kijken op momenten dat de kijker het zelf beslist is groeiende. Streamingdiensten zoals Netflix en binnenkort Apple TV+ spelen daar al handig op in.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer