Appleweetjes

watchOS 6 krijgt ‘over the air’ updates

De Apple Watch zal dankzij watchOS 6 veel zelfstandiger worden dan ervoor. Dankzij de nieuwe App Store kan je zelfs Apple Watch apps installeren zonder gebruik te maken van een iPhone.

Maar daar blijft het niet bij. Apple zal watchOS 6 voorzien van over the air updates. Hierdoor zal het binnenkort mogelijk zijn om de systeemsoftware van de Apple Watch rechtstreeks van de Apple Watch te updaten. Momenteel moet je de updates nog eerst via de iPhone downloaden en deze worden daarna naar de Apple Watch doorgestuurd. Dit langzame proces zal binnenkort verleden tijd zijn.

De vernieuwing bij watchOS 6 werd voor het eerst opgemerkt door Jermey Horwitz. Hij plaatste hiervan enkele screenshots op Twitter. De mogelijkheid om te controleren of er een nieuwe software update is voor watchOS bevindt zich in het menu Instellingen > Algemeen > Software update.

Momenteel moet je nog wel de ‘Algemene voorwaarden’ accepteren op de iPhone. Maar dat zou Apple in toekomstige beta’s van watchOS 6 eenvoudig kunnen aanpassen zodat dit ook via de Apple Watch zou kunnen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer