Appleweetjes

Sonos laat je nu al de Google Assistent gebruiken

Officieel komt de Google Assistent op Sonos volgende maand naar Duitsland, Frankrijk, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De Belgen moet nog wat langer wachten. Maar blijkbaar heeft Sonos de regio-blokkade om de Google Assistent te activeren verwijdert. Daardoor kan je nu de Google Assistent installeren. Dat kan zowel in België als in Nederland.

Om gebruik te maken van de Google Assistent met Sonos moet je in het bezit zijn van een Sonos One of een Sonos Beam speaker. Om de digitale spraakassistent te installeren open je de Sonos op en tik je rechtsonder op ‘Meer…‘ en kies je voor ‘Spraakservices‘. Kies daarna voor de ‘Google Assistent‘ en volg de installatieprocedure. Een grote beperking is jammer genoeg dat de taal van de spraakassistent nog in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Japans zal zijn. Nederlands zit er op deze manier nog niet bij.

Waarschijnlijk komt de officiële ondersteuning voor het Nederlands pas volgende maand uit. Maar wil je nu al genieten van de Google Assistent in het Nederlands op je Sonos speakers dan vind je op deze pagina meer informatie over hoe je dit kan realiseren.

Update: Sonos laat ons weten dat de Google Assistent nog niet officieel beschikbaar is. De digitale spraakassistent vergt in elk land aandachtige ontwikkeling en uitgebreid testen voor een perfecte ervaring. In juli zal deze beschikbaar komen voor Nederland. België zal later volgen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer