Appleweetjes

TSMC start begin volgend jaar aan 5nm A14 processor

Er waren al diverse geruchten dat de A14 processor zou ontwikkelt worden met een 5nm productieproces en dat blijkt nu ook effectief zo te zijn. Zo neemt Apple in het geheim contact op met TSMC om diverse afspraken voor deze ontwikkeling te realiseren.

Apple zou aan TSMC gevraagd hebben om te starten met de massaproductie van de A14 processor op een 5nm productieproces in het eerste kwartaal van volgend jaar. Hoe kleiner het productieproces hoe meer transistors er op het oppervlakte passen. Hierdoor kunnen de prestaties omhoog en daar is zelfs minder stroom voor nodig.

Momenteel produceert TSMC de processoren van Apple onder een 7nm productieproces maar het bedrijf maakt goede vooruitgang om deze nog te verkleinen. De Apple A13 processor die dit jaar verschijnt in de nieuwe iPhones zal geproduceerd zijn op een 7nm proces. De productie van deze processor is vorige maand gestart.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer