Appleweetjes

Apple start terugroepactie voor 15 inch MacBook Pro batterij

Apple is gestart met een terugroepactie van sommige 15 inch MacBook Pro modellen uit 2015. Het gevaar bestaat dat de batterij van deze modellen oververhit kan geraken wat eventueel kan resulteren in een brand.

Het gaat om de 15 inch MacBook Pro modellen die zijn verkocht tussen september 2015 en februari 2017. Op de support pagina van Apple kan je controleren aan de hand van het serienummer of jouw MacBook Pro gevaar loopt op oververhitting of niet. Apple raadt zijn klanten aan om getroffen MacBooks niet meer te gebruiken en gratis deze batterij te laten vervangen.

MacBook Pro in vuur

Eind vorige maand hadden we nog een melding gemaakt van een MacBook Pro die spontaan begon te branden. Brandexperts zien het steeds vaker gebeuren en hebben er al diverse keren voor gewaarschuwd. Batterijen zijn brandgevaarlijk.

Je kan op deze pagina van Apple controleren of jouw 15 inch MacBook Pro gevaar loopt of niet.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer