Appleweetjes

Apple vraagt om Trump-tarieven op Chinese goederen niet verder door te zetten

De Amerikaanse overheid zit met het idee om de tarieven van Chinese goederen te verhogen naar 25 procent. Maar zoiets ziet Apple helemaal niet zitten. Volgens het bedrijf komt hiermee hun concurrentiepositie in het gedrang. Eerder waren er al andere Amerikaanse bedrijven die aan de Trump-regering duidelijk maakte dat deze heffing op Chinese goederen geen goed idee is.

Apple stuurde hierom een brief naar handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer. In de brief verduidelijkt Apple dat een verhoging van deze tarieven invloed heeft op al hun producten. Apple producten zullen voor de fabrikant gewoon duurder worden om deze in de Amerikaanse winkelrekken te krijgen. Ook onderdelen die gebruikt worden voor reparatie zullen duurder zijn. Volgens Apple zullen deze hogere tarieven negatief resulteren op de bijdrage die het bedrijf kan leveren aan de Amerikaanse economie.

Ondertussen neemt Apple het zekere voor het onzekere en heeft aan zijn belangrijkste toeleveranciers gevraagd te onderzoeken wat de kosten zijn voor het verplaatsen van de productie vanuit China naar Zuidoost-Azië.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer