Appleweetjes

Google staakt de strijd en geeft zich gewonnen in de tablets markt

Google stopt onmiddellijk met de ontwikkeling van eigen tablets. Dat heeft de fabrikant zelf bekendgemaakt. Google wil zich meer concentreren op de ontwikkeling van smartphones met Android en laptops met Chrome OS.

Google’s topman Rick Osterloh dat verantwoordelijk is voor de hardware maakte het nieuws via Twitter bekend. De zoekgigant benadrukt wel dat ze de Pixel Slate tablet uit 2018 verder blijven ondersteunen met updates. Andere bedrijven die tablets ontwikkelen met Android of Chrome OS kunnen nog steeds op Google rekenen voor de nodige ondersteuning.

Google was intern nog bezig met de ontwikkeling van twee kleinere tablets. Maar deze ontwikkeling is meteen gestopt. Normaal gezien was het de bedoeling dat deze in de loop van 2019 in de winkelrekken zouden verschijnen.

Het is niet duidelijk waarom Google stopt met deze ontwikkeling. Waarschijnlijk kon het bedrijf niet goed genoeg concurreren met de Apple iPad.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer