Appleweetjes

Apple zoekt creatieve oplossingen om boete van Samsung te vermijden

Samsung is de exclusieve leverancier van OLED schermen voor de iPhones. Maar doordat er de afgelopen kwartalen minder iPhones zijn verkocht heeft Apple ook minder schermen besteld dan oorspronkelijk gepland. Er zijn echter afspraken gemaakt over de hoeveelheid schermen die Apple zou gaan afnemen.

Door deze lagere afname is Apple nu een boete verschuldigd aan Samsung. Maar het bedrijf zoekt naar diverse creatieve oplossingen met nieuwe afspraken in plaats van het betalen van deze boete.

Zo zou Apple overwegen om de iPad en Mac sneller uit te rusten met OLED schermen dan voorzien. Vorige maand hoorde we al het gerucht dat Apple en Samsung in gesprek zijn voor de productie van OLED schermen voor de gloednieuwe 16 inch MacBook Pro en toekomstige iPad Pro modellen.

De geruchten over die nieuwe MacBook Pro bestaan al sinds februari. Toen zei Ming-Chi Kuo dat hij een compleet nieuw ontwerp bij de MacBook Pro verwachtte. De schermgrootte van het nieuwe toestel zou tussen de 16 en 16,5 inch zijn. Echter over welke beeldschermtechnologie deze machine zou uitgerust zijn wist hij nog niets te vertellen.

Wat betreft de iPads vermoedt Ming-Chi Kuo dat Apple twee nieuwe iPad Pro modellen zal lanceren met een krachtigere processor. De huidige 9,7 inch iPad zal vergroot worden naar 10,2 inch door de schermranden te verkleinen. De massaproductie hiervan zal van start gaan in het vierde kwartaal van dit jaar of ten laatste het eerste kwartaal van 2020. Volgens de analist zouden deze iPads pas tegen eind 2020 of zelfs begin 2021 voorzien worden van een mini LED display. Maar misschien overweegt Apple om deze nu te voorzien van een OLED scherm. Op die manier zou het de financiële boete van Samsung kunnen vermijden.

Het is nog wel onduidelijk voor welke display technologie Apple gaat kiezen. We weten dat Apple een grote interesse heeft in de mini LED technologie en dat ze hiermee al jaren experimenteert. Mini LED displays hebben net zoals OLED displays geen backlight nodig. De pixels generen hun eigen licht. Hierdoor hebben ze een perfecte zwartwaarde, een uitmuntend contrast en een zeer grote kijkhoek. Tot slot hebben mini LED displays geen last van inbranden zoals bij OLED. Dat maakt de techniek uitstekend geschikt als computer display.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer