Appleweetjes

Apple lanceert nieuwe 16 inch MacBook Pro in september

Volgens Jeff Lin, een analist bij het onderzoeksbureau IHS Market heeft Apple plannen om hun nieuwe 16 inch MacBook Pro in september te lanceren. Ook de 13 inch MacBook Pro en de MacBook Air zullen in dezelfde periode een update met nieuwe processors krijgen.

De analist is van mening dat de 16 inch MacBook Pro geleverd gaat worden met een LCD scherm van LG Display. De resolutie hiervan bedraagt 3072 x 1920 pixels. Een 15 inch MacBook Pro heeft momenteel een resolutie van 2880 x 1800 pixels.

Apple zal deze MacBook Pro met een gloednieuw design vermoedelijk op het september event uitbrengen. Eerder deze week kwam er nog het gerucht van The Elec dat Apple deze MacBook Pro zou voorzien van een OLED scherm. Maar volgens het onderzoeksbureau van Jeff Lin zal dat niet gebeuren. Dit onderzoeksbureau staat overigens bekend met hun nauwe contacten bij diverse toeleveringsbedrijven voor de ontwikkeling van displays. Hun geruchten zijn dus niet zomaar uit de lucht gegrepen. Eerder wisten ze al de resolutie van de nieuwe 10,5 inch iPad Pro te voorspellen en de toepassing van LTPO bij de Apple Watch.

Het zou wel de eerste keer zijn dat Apple een nieuwe Mac lanceert tijdens het iPhone event in september. Maar met de vele geruchten kan je er zeker van zijn dat er dit jaar nog een nieuwe 16 inch MacBook Pro zal verschijnen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer