Appleweetjes

Cijfers tonen aan dat Spotify overdrijft met hun klachten tegen Apple

Begin vorige maand is de Europese Commissie begonnen met een onderzoek naar Apple na een klacht dat Spotify eerder indiende. Spotify vindt dat ze niet eerlijk behandelt worden door Apple. Hun diensten moeten bij aankopen van hun klanten in de App Store 30 procent afstaan aan Apple terwijl sommige andere diensten dit niet hoeven.

Maar Apple vindt dat Spotify sterk overdrijft en toont dit met behulp van cijfers aan de Europese commissie. Het aantal klanten waarvoor Spotify geld afdraagt voor de dienstverlening van Apple is amper 0,5% van hun totale klantenbestand. Deze 680.000 gebruikers betalen in feite maar 15% voor Apple’s dienstverlening in plaats van de 30% dat Spotify beweert.

Die klanten zijn verworven in de periode tussen 2014 en 2016. In die periode was het nog mogelijk om via de Spotify app een abonnement aan te schaffen. iOS gebruikers moesten van Spotify toen al 12,99 euro betalen in plaats van het reguliere bedrag van 9,99 euro. Spotify had deze prijsverhoging specifiek voor iOS gebruikers doorgevoerd zodat zij in feite de zogenaamde Apple Tax betaalde. Maar nu dat Spotify maar 15% hiervoor hoeft af te dragen betalen deze klanten in feite iets meer aan Spotify dan reguliere klanten.

Sinds begin van dit jaar is het niet meer mogelijk om als iOS gebruiker een abonnement via de app te nemen op Spotify.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer