Appleweetjes

Apple bevestigt overname van drive.ai

Begin deze maand wisten we nog te melden dat Apple grote interesse om de automaker drive.ai over te nemen. Dat bedrijf maakt zelfrijdende shuttlebussen die sinds 2018 in de staat Texas rondtoeren voor personenvervoer. Maar financieel gezien ging het niet zo goed met drive.ai. Geruchten over een overname door Apple kwamen er al snel. Nu bevestigt Apple aan Axios dat de overname inderdaad gerealiseerd is.

Voor Apple is dit een uitgelezen kans om dankzij het personeel van drive.ai een stap in de goede richting te nemen op het autogebied. Die medewerkers zouden Apple bijzonder goed kunnen helpen bij het verder ontwerpen van hun autonome rijsoftware.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer