Appleweetjes

Apple overweegt om camera aan de Apple Watch toe te voegen

Het lijkt erop dat Apple overweegt om een camera aan de Apple Watch toe te voegen. Dat kunnen we afleiden aan een patent dat gisteren is toegekend aan Apple. Het patent getiteld ‘Horlogeband met optische sensor‘ beschrijft een camera of optische sensor dat verwerkt is in een horlogeband.

In het patent worden diverse toepassingen beschreven. Zo zou er niet enkel foto’s genomen kunnen worden. Maar kan de sensor eventueel gebruikt worden voor herkenning van handgebaren. In het patent is zelfs sprake om meerdere sensoren in het horlogeband te verwerken.

Het bandje is gemaakt van flexibele materialen. De optische sensor zou hier op het uiteinde ervan bevestigd zijn. Door het ontwerp van het bandje kan de sensor naar een bepaalde richting gezet worden.

Apple Watch Camera Patent

Apple diende het patent in op 16 september 2016. Dat is amper een week nadat de fabrikant de Apple Watch Series 2 voorstelde. Apple dient uiteraard wel meer patenten in. Het blijft maar de vraag of Apple dit patent ook in de praktijk zal realiseren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer