Appleweetjes

Apple neemt top ARM ingenieur in dienst om Intel te dumpen

Apple ontwikkelt al een tijdje zijn eigen processoren en met succes. De iPhone en iPad winnen telkens elke benchmark wanneer het op pure rekenkracht aankomt. De concurrentie heeft momenteel grote moeite om het niveau van Apple te halen.

De iPad Pro is zelfs een krachtpatser. De processor die Apple hiervoor heeft ontworpen presteert zelfs beter dan sommige MacBook’s. Logisch dat men vermoedt dat Apple vroeg of laat Intel laat vallen en zijn eigen ontworpen processor in de Mac gaat verwerken. Intel verwacht zelf dat deze transitie zal plaatsvinden in 2020.

Bij Apple blijven ze het team dat instaat voor de ontwikkeling van processoren verder verstevigen. Zo heeft de fabrikant in mei Mike Filippo in dienst genomen. Filippo is geen onbekende op het gebied van de ARM processor ontwikkeling. Zo leidde hij de ontwikkeling van verschillende processoren bij ARM tussen 2009 en 2019 waaronder de Cortex-A76, Cortex-A72, Cortex-A57.

Voor zijn carrière bij ARM was Filippo in dienst tussen 2004 en 2009 bij Intel. Hij werkte daar aan een 24 core, 96 thread processor. Ook bij AMD is Filippo geen onbekende. Hij begon zijn carrière daar in 1996 en bleef er tot 2004 werken aan diverse projecten.

Het zou kunnen dat Mike Filippo de plaats inneemt van Gerard Williams III. Hij verliet Apple dit jaar in maart. Apple moest hierdoor op zoek naar een nieuwe leider voor de ontwikkeling van hun processoren. Het is nog niet echt zeker of Filippo deze plaats krijgt. Mike Filippo heeft op zijn Linkedin profiel enkel de melding van ‘Architect’ gepubliceerd bij Apple als zijn nieuwe werkgever.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer