Appleweetjes

Apple icoon Jony Ive verlaat het bedrijf maar we zullen het niet merken

Hoofdontwerper Jony Ive verlaat Apple na bijna 30 jaar in dienst te zijn. Jony Ive was de persoon die achter het design van veel Apple producten zat. Maar de 52 jarige designer wenst nu zijn eigen designbureau op te richten. Ook Marc Newson een collega van Jony Ive gaat mee naar het nieuwe designbureau ‘LoveFrom’. Apple is alvast de eerste klant die het bedrijf heeft.

Apple bracht het nieuws zelf naar buiten via een persboodschap. Het nieuws kwam als een verassing maar dan ook weer niet. De laatste jaren was de invloed van Jony Ive op Apple producten veel minder. Hij focuste zich de laatste tijd meer op het ontwerp van het Apple Park en de Apple Stores. Zijn werk werd grotendeels overgenomen door Alan Dye en Evans Hankey. Deze zullen vanaf nu rapporteren aan Jeff Williams, Chief Operating Officer. Dit betekent dan ook meteen dat Apple geen vervanger voor Jony Ive zal zoeken.

Jony Ive staat ook bekend voor zijn nauwe band met Steve Jobs. De twee konden het goed met elkander vinden en zo werden er diverse successen gecreëerd. Gelukkig is het Apple designteam voldoende ontwikkelt zodat het zijn eigen weg kan gaan.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer