Appleweetjes

Sommige MacBook Airs hebben een defect moederbord

Apple heeft een defect in het moederbord van enkele MacBook Air 2018 modellen ontdekt. Volgens de fabrikant bestaat het probleem bij een zeer klein aantal MacBook Air computers. Wat exact het probleem is of hoe je dit kan ontdekken laat Apple niet weten.

Getroffen gebruikers zullen een mail van Apple ontvangen waarin staat vermeld dat het moederbord van hun MacBook Air gratis vervangen zal worden. Deze gratis herstelling is van toepassing binnen de termijn van vier jaar na de aankoopdatum van de MacBook Air en kan uitgevoerd worden bij een geautoriseerde hersteller of een Apple Store.

Verder heeft Apple aan hun technici laten weten dat ze de herstelling van het moederbord kosteloos moeten uitvoeren zelfs wanneer de MacBook Air andere schade heeft. Maar indien deze schade verhindert dat het moederbord kan vervangen worden dan zal de klant eerst de noodzakelijke reparaties moeten laten uitvoeren.

Officieel is dit reparatiebeleid van Apple niet. Waarschijnlijk is dit een speciale regeling omdat er maar een zeer klein aantal gebruikers zijn waarvoor dit van toepassing is.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer