Appleweetjes

Android krijgt eindelijk een AirDrop functie

Dankzij AirDrop kunnen iPhone gebruikers al jaren heel eenvoudig en bijzonder snel foto’s, video’s, documenten,… met elkander delen. Die functie bestaat al sinds iOS 7. Een jaar later voegde Apple zelfs de mogelijkheid toe om bestanden op deze manier te delen met een Mac computer.

Nu blijkt dat Google een soortgelijke functie in Android Q aan het implementeren is. De functie krijgt de naam Fast Share en maakt gebruik van de locatiebepaling en Bluetooth. Wanneer Fast Share is geactiveerd krijg je meteen alle toestellen te zien die in de buurt aanwezig zijn en deze functie ondersteunen. Met enkele extra tikken kan je bestanden versturen naar een ander toestel.

Voorheen bestond de mogelijkheid voor Android gebruikers om documenten uit te wisselen via Android Beam. Die functie maakt gebruik van de NFC-chip waardoor het uitwisselen van media erg langzaam gaat. Populair is die functie echter nooit geworden. Google heeft daardoor al eerder laten weten dat Android Beam binnenkort zal verdwijnen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer