Appleweetjes

iOS 13 in staat om locatiegegevens van foto’s niet te delen

Een bijzonder handige functie is dat je bij elke foto kan bekijken waar exact deze genomen is. Zo kan je leuke herinneringen opdoen na je vakantie en via je foto’s bekijken waar je allemaal bent geweest.

Maar wist je dat je met het delen van zulke foto’s ook de locatie deelt? Voor je vakantiefoto’s zal dat op het eerste gezicht niet zoveel kwaad kunnen. Maar het kan wel eens zijn dat je bepaalde foto’s gaat delen met iemand die dan bijvoorbeeld meteen je thuisadres krijgt te zien. Een ongewenste situatie dus.

Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Wanneer je met iOS 13 foto’s gaat delen met iemand dan heb je de mogelijkheid om te bepalen of deze locatiegegevens mee gedeeld moeten worden of niet. Dankzij deze functie krijg je opnieuw meer controle over je privacy.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer