Appleweetjes

Topman Samsung schaamt zich voor de Galaxy Fold

Samsung had graag als eerste een opvouwbare telefoon uitgebracht. Maar die droom werd al snel een nachtmerrie. De lancering moest op het laatste nippertje geannuleerd worden door de diverse gebreken dat het toestel had.

Oorspronkelijk ging het toestel op 26 april op de Amerikaanse markt verschijnen. Een week later zou deze in de Belgische en Nederlandse winkelrekken verschijnen voor de prijs van maar liefst 2020 euro. Maar al snel bleek dat er met het toestel nog vele problemen waren.

Zo merkte enkele reviewers al snel op dat het scherm bijzonder fragiel was. Een deel van deze schermproblemen werd mogelijk veroorzaakt door krachten die op het scharniermechanisme komen te staan wanneer het toestel wordt open- en dichtgeklapt. Sommige reviewers verwijderde ook nog de folie op het scherm omdat ze vermoedde dat dit een soort van beschermfolie was. Echter het verwijderen van deze folie resulteerde meteen in een schermdefect. Verder was het toestel bijzonder vatbaar voor stof en andere deeltjes die zich snel onder deze folie gingen bevestigen.

Samsung Galaxy Fold

Kortom er waren genoeg problemen om de lancering uit te stellen. De topman van Samsung Dong-Jin koh neemt nu alle schuld op zich en schaamt zich voor de geplande lancering. Hij geeft toe dat hij ongeduldig was om de Galaxy Fold op de markt te brengen zelfs al was deze nog niet voldoende ontwikkelt.

Volgens de CEO van Samsung voelde ze de druk van Huawei die met de Mate X ook een opvouwbare telefoon in ontwikkeling heeft. Samsung wou absoluut de eerste fabrikant zijn die een dergelijke telefoon op de markt bracht. Maar die beslissing was niet correct. Het product was onvoldoende getest en vertoonde nog vele gebreken. Huawei heeft ondertussen de lancering van hun opvouwbare telefoon ook uitgesteld. Ook zij willen het product eerst verder verbeteren.

De CEO van Samsung bevestigt nu wel dat alle problemen met de Galaxy Fold zijn opgelost. Er worden op dit moment meer dan 2000 toestellen op diverse manieren getest. Binnenkort zal de Galaxy Fold in de winkelrekken verschijnen maar een echte datum wil de CEO nog niet geven.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer