Appleweetjes

Apple werkt aan nieuwe data overdracht methode

Bij de nieuwste beta voor iOS 13 dat Apple deze week heeft uitgebracht zijn er enkele veranderingen bij het installatieproces opgemerkt. Dit proces wordt opgestart wanneer je een toestel voor het eerst gebruikt of deze terugplaatst naar de fabrieksinstellingen.

Momenteel heb je de mogelijkheid om een nieuwe iPhone in te stellen aan de hand van een iTunes – of een iCloud backup. Deze laatste optie is zelfs mogelijk door een oude iPhone dichtbij een nieuwe te houden tijdens het installatieproces.

Maar in iOS 13 beta 3 is er een tekst en bijbehorend icoon opgemerkt waaruit geconcludeerd mag worden dat Apple werkt aan een nieuwe data overdracht methode tijdens dit proces. Zo toont het icoon twee iPhones die zijn aangesloten met een kabel. Bij het installatieproces op deze manier verschijnt er de mededeling dat je de twee iPhones met elkander verbonden moet houden tot het proces is voltooid.

Op zich is deze methode nogal bizar. Apple levert helemaal geen Lightning naar Lightning kabel. Weliswaar bestaat er een USB-C naar Lightning kabel. Maar algemeen wordt er nog een Lighting aansluiting op de nieuwe iPhones verwacht.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer