Appleweetjes

iOS 13 zorgt voor het ideale oogcontact met FaceTime

Apple heeft een oog voor detail en in dit geval mogen we dat letterlijk nemen. Want het zal je zeker en vast al eens zijn opgevallen dat wanneer je een FaceTime gesprek voert het lijkt alsof de persoon aan de andere kant je niet echt aankijkt. Dat komt omdat men in feite kijkt naar het scherm en niet recht naar de camera. Maar een nieuwe functie genoemd FaceTime Attention Correction moet dit probleem gaan oplossen. Deze functie is momenteel toegevoegd aan de derde beta van iOS 13.

Apple gebruikt hun eigen Augmented Reality ARKit om een soort van oogcorrectie toe te passen. Aan de hand van de positie van je gezicht worden je ogen lichtjes geherpositioneerd zodat het steeds lijkt alsof je recht in de camera kijkt. De functie is alleen beschikbaar voor de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en de iPad Pro 2018. Het lijkt er dus op dat hiervoor de tweede generatie van de Face ID camera nodig is.

Will Sigmon deelde op Twitter al enkele afbeeldingen waarbij hij naar het scherm kijkt. Door de functie FaceTime Attention Correction zijn de ogen lichtjes gecorrigeerd alsof het lijkt dat hij recht in de camera kijkt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer