Appleweetjes

Apple stopt met het vlindertoetsenbord

Sinds de introductie van de 12 inch MacBook in 2015 heeft Apple een nieuw type toetsenbord geïntroduceerd dat gebruik maakt van een vlindermechanisme in plaats van een schaarmechanisme.

Maar niet iedereen is tevreden over dit type van toetsenbord. Een veelgehoorde klacht is dat soms de toetsen vastzitten, niet reageren of zelfs dubbel registeren nadat ze zijn aangeslagen. Meestal is vuil of stof dat onder de toetsen is terecht gekomen de boosdoener. Eerder zegde Apple al ‘Sorry‘ voor de diverse problemen die hierdoor zijn ontstaan.

Sindsdien tracht Apple het toetsenbord telkens te verbeteren. Ondertussen zijn we aan de derde generatie van dit type toetsenbord. Maar alle problemen zijn nog niet van de baan. Dat kunnen we afleiden aan het feit dat het serviceprogramma voor het toetsenbord is uitgebreid naar alle Mac computers die zijn voorzien van het vlindertoetsenbord.

Het kostenplaatje van dit toetsenbord is door de diverse aanpassingen al behoorlijk opgelopen. Daarnaast beseft Apple dat het vlindertoetsenbord de Mac een slechte naam geeft en werkt aan een oplossing. Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft Apple het oudere schaarmechanisme kunnen verbeteren zodat het toch in de nieuwe MacBooks gebruikt kan worden.

Principe toetsenborden

Dit mechanisme heeft zijn diensten al jaren bewezen en werd gebruikt voor het vlindertoetsenbord zijn intrede nam. Apple zou de levensduur van het schaarmechanisme hebben verbetert. Daarnaast hebben ze een manier gevonden om de ruimte om de toesten in te drukken opnieuw meer ruimte te geven. Apple zou hiervoor werken met een glasvezel dat zorgt voor extra stevigheid.

De nieuwe MacBook Air dat dit jaar zal verschijnen zal de eerste Mac computer zijn dat is uitgerust met dit verbetert toetsenbord. Daarna volgt het komende jaar de MacBook Pro. Het lijkt er dus op dat binnenkort de Mac opnieuw een degelijk toetsenbord gaat krijgen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer