Appleweetjes

Het brandgevaar met de MacBook Pro is reëel

Apple is sinds vorige maand gestart met een terugroepactie van sommige 15 inch MacBook Pro modellen uit 2015. Het gevaar bestaat dat de batterij van deze modellen oververhit kan geraken wat eventueel kan resulteren in een brand.

Je kan op deze pagina van Apple controleren of jouw 15 inch MacBook Pro gevaar loopt of niet. Heb je dat nog niet gedaan dan is het alleszins nu tijd om dit wel te doen. Het brandgevaar is immers reëel. Dat merkte alleszins Steven Gagne dat zijn verhaal op Facebook postte. Zijn post werd opgepikt door PetaPixel en het toont aan dat het brandgevaar bij de MacBook Pro zeer ernstig genomen moet worden.

MacBook Pro 15 inch Brand

De MacBook Pro van Steven Gagne vloog in een nacht spontaan in brand. Hij hoorde een knal en rook al snel een branderige chemische geur op. Gelukkig kon hij het vuur snel stoppen en waren er geen andere materialen mee in brand gevlogen. De MacBook Pro was in sluimertoestand en niet aangesloten op het stopcontact. Zijn verhaal en bijbehorende foto’s tonen aan dat het veel ernstiger had kunnen eindigen.

MacBook Pro 15 inch Brand_2
MacBook Pro 15 inch Brand_3
MacBook Pro 15 inch Brand_4

Heb je dus een 15 inch MacBook Pro van 2015 controleer dan nu op deze pagina van Apple of jouw MacBook Pro gevaar loopt of niet. Apple raadt zijn klanten aan om getroffen MacBooks niet meer te gebruiken en gratis deze batterij te laten vervangen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer