Appleweetjes

Apple experimenteert met Touch ID en Face ID bij iCloud.com

Beta testers van iOS 13, iPadOS 13 en macOS Catalina zullen het alvast al hebben opgemerkt. Wanneer je met een toestel dat is voorzien van deze beta surft naar iCloud.com verkrijg je de mogelijkheid om je aan te melden met behulp van Touch ID of Face ID.

Deze functie is enkel mogelijk met behulp van Safari. Beta gebruikers die surfen naar iCloud.com worden doorgestuurd naar beta.iCloud.com. Daar krijgen gebruikers een nieuwe pop-up scherm te zien met de vraag of men zich wilt aanmelden met Touch ID of Face ID. Die keuze is uiteraard afhankelijk van het gebruikte toestel. Wanneer er op deze manier wordt ingelogd is het niet nodig om de verificatiecode van de twee-factor-authenticatie in te geven.

iCloud - Touch ID - Face ID

Dit proces van aanmelden is een stuk eenvoudiger dan je gegevens in te vullen samen met de verificatiecode. Waarschijnlijk is dit allemaal een onderdeel van de plannen die Apple heeft om het aanmelden bij diverse diensten te vereenvoudigen. Binnenkort lanceert het bedrijf ‘Sign in with Apple‘ dat je privacy beter moet gaan beschermen bij diverse diensten waar registratie verplicht is.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer