Appleweetjes

Apple is rolmodel in privacybescherming volgens CEO Huawei

De CEO van Huawei, Ren Zhengfei toonde eerder al zijn sympathie voor Apple. Hij zou het nooit toelaten dat de Chinese overheid een vergeldingsactie zou nemen tegenover Apple omwille van de Amerikaanse sancties tegenover het bedrijf. Die sancties treffen het bedrijf ontzettend hard.

Maar de sympathie voor Apple gaat nog verder. De CEO heeft in een interview met CNBC laten weten dat Huawei niet zomaar gebruikersgegevens zou doorspelen aan de Chinese overheid. Hij haalt hiervoor zijn inspiratie bij Apple. Volgens Zhengfei is Apple een rolmodel als het op privacy aankomt. Ze nemen steeds een sterke houding aan wanneer het aankomt op de bescherming van de privacy van hun gebruikers. Dat is iets wat de CEO ook met Huawei wenst te bereiken.

De CEO voegt eraan toe dat Huawei nog nooit gebruikersgegevens met de Chinese overheid heeft gedeeld en dit ook niet van plan is. Wanneer dit ooit al zou zijn gebeurd dan had Amerika deze bewijzen al over heel de wereld verspreid. Er zou geen enkel van de 170 landen en regio’s waar Huawei actief is nog met ons willen samenwerken. Het zou het einde van Huawei betekenen. Gebruikers beheren hun eigen gegevens, niet Huawei. De gegevens zijn eigendom van onze klanten niet van ons.

Het lijkt erop dat Huawei zijn vertrouwen in de consument terug wilt winnen. Huawei zit midden in een handelsoorlog tussen Amerika en China. Vorig weekend op de G20 verklaarde Donald Trump dat Amerikaanse bedrijven opnieuw materiaal en technologie aan Huawei mogen verkopen zolang deze de nationale veiligheid niet schaden.

Volgens Zhengfei zijn de zorgen van Donald Trump ongegrond. De Chinese overheid behandelt hun bedrijf net zoals andere bedrijven. De overheid komt niet tussenbeide in de bedrijfsvoering.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer