Appleweetjes

Jeff Williams heeft voldoende CEO-potentie

Jeff Williams is geen onbekende bij Apple en zijn takenpakket wordt alleen maar groter. Toen Apple bekend maakte dat Jony Ive het bedrijf ging verlaten kreeg Jeff Williams plots zijn managementtaken erbij. Volgens veel medewerkers is hij alleen maar de juiste keuze.

Veel interesse in productontwikkeling

Diverse Apple medewerkers hebben tegen de Wall Street Journal gezegd dat Jeff Williams zich echt bezighoudt met de ontwikkeling van Apple producten. Williams toont oprecht zijn interesse in hoe de producten eruitzien en hoe ze zullen werken. Het was ook hij die de Apple Watch veranderde naar wat we nu kennen. Voorheen was de Apple Watch beschikbaar als een zeer duur luxe modeaccessoire. De dag van vandaag kennen we de Apple Watch vooral door zijn handige fitness- en gezondheidsfuncties.

Meer aanwezig dan Tim Cook

Eerder liet Williams zijn kennis bij het ontwerpteam van Jony Ive al opmerken. Door de diverse bijdragen van hem tijdens de werkgroepen voor de iPhone 4 maakte hij vooral bij de medewerkers een positieve indruk van zijn kennis. Toch zijn er nog enkelingen die zich afvragen of hij wel voldoende uitvoerende vaardigheden heeft om het productontwerp van Apple te leiden. Maar aan de andere kant is Jeff Williams dan weer meer aanwezig bij het productontwerp dan Tim Cook. Williams zijn invloed bij Apple is duidelijk waarneembaar en dat geeft hem voldoende CEO-potentie dan eender wie bij Apple.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer