Appleweetjes

Bill Gates zegt dat Steve Jobs toverspreuken gebruikte

Volgens Bill Gates, de medeoprichter van Microsoft was Steve Jobs een meester in het gebruik van toverspreuken. Op die manier kon hij Apple medewerkers voldoende gemotiveerd houden en lange dagen laten werken aan de nieuwste producten.

Het is een opmerkelijke uitspraak van Bill Gates tijdens het CNN programma Fareed Zakaria GPS. Volgens Gates was Steve Jobs enorm succesvol om mensen te laten geloven in zijn idee. Hij was hiermee zelfs zo succesvol dat hij erin slaagde om Apple van de ondergang te redden.

Maar sommige toverspreuken van Steve Jobs zouden helemaal niet gewerkt mogen hebben. Zo haalt Gates het voorbeeld op van de NeXT computers. Gates zegt dat deze zwarte boxen een complete flop waren maar dat Steve Jobs erin slaagde om mensen toch in de ban van het product te houden. Die spreuk werkte alleszins niet op hem omdat hij ook een kleine tovenaar is.

Volgens Gates is het zeer eenvoudig om de slechte eigenschappen van Steve Jobs te imiteren. Maar de dag van vandaag moet hij nog steeds iemand ontmoeten dat net zoals Steve Jobs erin slaagt om het juiste talent te vinden en te kunnen motiveren. Steve Jobs heeft een aantal positieve zaken met zich kunnen meebrengen.

Hieronder kan je het volledige interview beluisteren. De introductie van Bill Gates begint net na de 29ste minuut in de podcast.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer